De imposante Ajax verzameling van Niels 

Niels is geboren en getogen in de Achterhoek en woont in Doetinchem. Desondanks komt De Graafschap qua clubliefde voor hem op plek twee, achter Ajax. Voor Niels is Ajax namelijk dé club die het voetbal in Nederland heeft gemaakt. Al van jongs af aan is hij fan van de Amsterdamse voetbalclub. In 2003 is Niels begonnen met het verzamelen van Ajax artikelen. En dat heeft hij geweten…

De verzameling bestaat uit vlaggen, vaantjes, wedstrijdshirts, lepeltjes, fanshopshirts, wandborden, asbakken, munten, voetbalschoenen, ballen, trainingspakken, programmaboekjes en nog veel meer. De Ajax verzameling van Niels is inmiddels zo groot dat Niels moeilijk kan inschatten uit hoeveel Ajax spullen zijn verzameling bestaat. Hij geeft aan dat hij minimaal 5.000 Ajax items heeft vergaard, maar benadrukt dat het ook zomaar 10.000 of meer items kunnen zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of Niels heeft het in zijn verzameling, als er maar Ajax op staat.

Niels is trots op zijn Ajax verzameling en spreekt met recht van het hebben van een Ajax museum. Op www.ajaxmuseum.nl geeft hij een inkijkje in zijn imposante privécollectie die nog steeds groeit.

Via zijn website krijgt Niels regelmatig nieuwe Ajax spullen aangeboden, maar ook via Facebook, Twitter en Instagram krijgt hij veel items aangeboden. Mensen brengen de spullen met liefde en nemen dan meteen een kijkje in het museum. Naast de contacten via social media heeft Niels internationaal veel contacten met andere verzamelaars, waardoor regelmatig een voetbalshirt te koop of te ruil wordt aangeboden.

De mensen die een bezoek brengen aan het Ajax museum vinden het leuk dat ze een voetbalshirt, voetbalschoenen of een ander gedragen kledingstuk van hun favoriete (oud) Ajax speler in het museum tegen komen. De enorme hoeveelheid Ajax spullen vinden ze bovendien geweldig en indrukwekkend.

Op de oude borden, medailles en shirts is Niels vooral trots, maar omdat elk item zijn eigen verhaal heeft, maakt Niels de kanttekening dat hij eigenlijk op elk individueel item erg trots op.

Al datgene wat Niels nog niet van Ajax heeft zou hij nog graag aan zijn Ajax museum toevoegen, maar vooral de items met het oude Ajax logo vindt Niels interessant. Heel hoog op het verlanglijstje staat het farewell shirt waarin Ajax op 7 november 1978 de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff speelde.

Niels geniet er van om dagelijks met zijn passie bezig te zijn en heeft veel respect voor collega-verzamelaars die dezelfde passie hebben, ongeacht voor welke club men is.  

Wil je meer weten over de verzameling die Niels heeft opgebouwd? Breng dan een bezoek aan zijn website of mail naar: info@ajaxmuseum.nl.

© 2019 - 2022 Fanplaats | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel